Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma's voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma's afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Historie

Sinds 1 september 2002 maken alle verschillende groepen deel uit van Scouting Boxtel. Scouting Boxtel is een nieuwe groep, die vier oude groepen omvat. Kardinaal Lavigerie, Pioniers ’85, Rosa van Lima en St. Paulus. Scouting Boxtel omvat alle leeftijdsgroepen van bevers, welpen, scouts, explorers, roverscouts en scouts met een beperking. Hierdoor wordt een jeugdlid de mogelijkheid geboden om zonder overstap naar een andere groep alle speltakken te doorkruisen.