Scouting Boxtel > Speltakken
12-7-2016
Speltakken

Speltak is de Scoutingnaam voor een leeftijdsgroep. Een Scoutinggroep heeft kinderen van verschillende leeftijden in dezelfde speltak. De onder- en bovengrense van een speltak liggen drie tot vier jaar uiteen. Dit leeftijdsverschil zorgt ervoor dat de scouts van elkaar kunnen leren, leren verantwoordelijkheid nemen en kinderen leren kennen die ze buiten Scouting niet tegen zouden komen (scholen en sporten zijn erg leeftijdsgebaseerd).

5 tot 7 jaar
De bevers is een gemengde groep. Meisjes en jongens van 5 tot 7 jaar, die iedere zaterdagochtend hun opkomst hebben.

7 tot 11 jaar
Scouts in de leeftijd 7 tot 11 jaar heten welpen. Bij Scouting Boxtel draaien de welpen gescheiden. Er zijn 3 groepen jongens welpen en 2 groepen voor de meisjes.

Meisjes
De dwergen hebben hun opkomsten op zaterdagochtend.
De trollen hebben hun opkomsten op zaterdagmiddag.

Jongens
De welpen woensdag hebben hun opkomsten op woensdagavond.
De Romulus welpen hebben hun opkomsten op zaterdagochtend.
De Remus welpen hebben hun opkomsten op zaterdagochtend.

11 tot 15 jaar
De scouts zijn tussen de 11 en 15 jaar. Bij Scouting Boxtel draaien ook deze speltakken gescheiden. Er zijn 2 speltakken voor jongens, 1 voor meisjes.

Meisjes
De gidsen hebben hun opkomsten op woensdagavond.

Jongens
De verkenners woensdag hebben hun opkomsten op woensdagavond.
De verkenners vrijdag hebben hun opkomsten op vrijdagavond.

15 tot 18 jaar
Jongeren tussen de 15 en 18 jaar heten explorers. Bij Scouting Boxtel draaien deze speltakken gescheiden. Er is 1 speltak voor jongens, 1 voor meisjes.

Meisjes
De sherpa's hebben hun opkomsten op woensdagavond.

Jongens
De rowans hebben hun opkomsten op dinsdagavond.

Scouts met een beperking
Scouting Boxtel heef een groep voor scouts die om een of ander reden niet mee kunnen doen in een reguliere groep. De leden zijn tussen de 9 en 18 jaar en draaien gemengd.

De Scout-Angels hebben hun opkomsten op zaterdagmiddag.

18+
Ook als 18+ kun je bij Scouting Boxtel terecht. Natuurlijk als leiding, bestuur of vrijwilliger. We hebben ook een groep voor 18 - 23 jaar, de pivo's, die op woensdagavond zelf programma's voor elkaar voorbereiden.

De stam is een groep leiding/bestuur die maandelijks op vrijdag bij elkaar komen.

De maten van Scouting Boxtel is een groep vrijwilligers die regelmatig de groep ondersteunen.

Overzicht
Iedere speltak heeft zijn eigen stukje op de site. In het menu hierboven staan links naar alle speltakken.