Scouting Boxtel > Speltakken > Verkenners vrijdag > Ouderzoonweekend '13
31-10-2013
Ouderzoonweekend '13

Jazeker, begin maart was het ouderzoonweekend er weer! Dan worden de ouders uitgenodigd om een weekend mee te draaien met de verkenners. Zo kunnen ze eens zien wat er allemaal gedaan wordt tijdens een scoutingweekend.
Op zaterdagochtend waren de verkenners met ouders aanwezig. Na kennismakingsspelletjes als krantenmeppertje en het fenomenale 'Vikingen' begon de tocht.
De route liep via het Sparrenrijk en de Hooibrug naar de Schijndelsweg en via Munsel terug naar de blokhut. Onderweg mochten de groepen eten kopen voor het avondeten, wat resulteerde op een heerlijke maaltijd shoarma.
's Avonds waren de gebroeders Jopie en Leon uitgenodigd, met assistentie van de grote Martino himself werd de 'Martino Light & Sound Roadshow' georganiseerd. Een legendarische quiz, waarbij groepen streden om de eeuwige roem door verschillende vragen te beantwoorden en opdrachten te doen.
Zondag werd het weekend afgesloten met een laddercompetitie. Er werd in tweetallen kleine spelletjes als worstelen, digitaal bowlen, voetballen, petanque en nog veel meer gedaan.
Na een gezamenlijke schoonmaak ging iedereen vermoeid maar tevreden naar huis.

De foto's van dit weekend zijn te zien op een ander gedeelte van deze site.

Harlem Shake
D internethype van 2013 is natuurlijk een Harlem Shake. Dit is een filmpje van ongeveer 30 seconden, waarin er de eerste helft iemand raar staat te dansen. De rest van de groep doet daar niet aan mee, in de tweede helft gaat iedereen opeens heel uitbundig en vreemd dansen.
Als volwaardige scoutinggroep kunnen we daar natuurlijk niet bij achterblijven. Daarom is er tijdens het weekend de onderstaande geweldige Harlem Shake gemaakt.