Scouting Boxtel > Speltakken > Romulus Welpen > Welkom
30-9-2013

Romulus Welpen
Wij zijn de Romulus welpen van scouting Boxtel. Wij zijn de allernieuwste speltak.

De eerste horde was op zaterdag 6 september 2008. Het was zeer gezellig ondanks het voor iedereen nieuw was. En nu een jaar later is het nog steeds zo gezellig met een volle groep. Er zullen nog heel veel jaren volgen voor de Romulus welpen.

We draaien elke zaterdag groep van 10:00 uur tot 12:00 uur. Speciale activiteiten gaan we samen doen met onze vrienden de Remus welpen.
De Remus welpen draaien ook groep op zaterdag ochtend.

voor meer info: romulus@scoutingboxtel.nl

Welkom | groepsfoto
Onze groepsfoto van het zomerkamp 2013 in Waalre. Op de foto staan de Romulus & Remus welpen/leiding.

Romulus en Remus
Het verhaal van Remus en Romulus begint met dat van hun moeder: Rhea Silva.
Haar vader, koning Numitor werd door zijn jongere broer Amulius van de troon gestoten. De nieuwe koning Amulius hoorde van een orakel dat de kinderen van Rhea een bedreiging voor zijn macht zouden worden.
Rhea raakte zwanger en baarde een tweeling, twee jongetjes: Romulus en Remus. Rhea. werd met haar kinderen in de rivier de Tiber gegooid.
De riviergod van de Tiber, Tiberinus kwam de arme Rhea te hulp en trouwde met haar. Het wiegje van Romulus en Remus kwam vast te zitten op een modderbank. De god Mars stuurde een wolvin naar zijn zoons om voor ze te zorgen. De wolvin nam de tweeling mee naar een vijgeboom waar ze woonde, daar groeiden Romulus en Remus samen met de jonge wolfjes op...

Aldus ontstonden de twee zaterdag welpengroepen

R&R

Welkom | Dia1 - kopie