JOTARI

JOTARI @ Home 2020

Ieder derde weekend van oktober zoeken scouts over de hele wereld contact met elkaar. Scouting Boxtel neemt ieder jaar met veel plezier deel aan dit weekend, dat wij de JOTARI noemen. Tijdens de JOTARI gaan we met andere scouts chatten, praten via zenders, maken we radio en tv-programma's. Alle scouts van Scouting Boxtel zijn welkom. We maken er samen een geweldig weekend van.

Dit jaar in een iets ander jasje, namelijk JOTARI@Home! We zullen online een aantal gave spellen doen via Discord. Hieronder zullen we nog wat meer uitleg geven hoe dat precies in zijn werk gaat. We hebben dit jaar een aantal gave (online) programma's gemaakt waaronder Weerwolven van Wakkerdam, Google Maps speurtocht, Live spelquiz en nog heel veel meer. We zien jullie graag online tijdens JOTARI@Home!

De JOTARI 2020 vindt plaats op zaterdag 17 oktober 2020 van 10.00 tot 17.00. Buiten die tijden om is het niet mogelijk om deel te nemen aan de online programma's.

JOTARI Radio

Uitleg Discord

Om deel te nemen aan JOTARI@Home heb je het programma Discord nodig. Je kunt dit programma op je computer, laptop, tablet of smartphone installeren. Het makkelijkste is om op je computer mee te doen. Hieronder staat een stappenplan wat je precies moet doen.

1. Klik hier om naar de website van Discord te gaan en het programma te download en installeren. De website van Discord en de installatie zullen duidelijke instructie geven om het programma goed te installeren.
    (!) Het is niet per se nodig om het programma te installeren. Discord werkt ook in je browser, als je dat fijner vindt.
  2. Als je al een account hebt voor Discord, dan kan je deze gebruiken. Als je dat niet hebt, dan zal je eerst nog een account moeten maken. Het zou fijn zijn als je een naam gebruikt die de leiding kan herkennen. Gebruik dus je eigen voornaam, en geen bijnaam. Het is slim om dit alvast te doen, voordat JOTARI begint. Je kan dan nog geen spellen zien, maar dan heb je alvast een account.
    Let op! Vanwege een nieuwe wet is de minimale leeftijd om Discord te gebruiken 16 jaar of ouder. Dit is, omdat er ook servers zijn waar games voor 16+ worden gestreamd en gespeeld. Wij zullen dit uiteraard niet doen. Vul dus een geboortedatum van iemand die 16 jaar of ouder is, bijvoorbeeld van een van de ouders.
  3. Zodra Discord is opgestart kan je lid worden van onze Discord servers. Hieronder staan de links. We hebben een server voor Grote speltakken (Verkenners, Gidsen, Scouts, Rowans en Sherpa's) en Kleine speltakken (Bevers, Welpen, Trollen, Dwergen en Scout Angels). Zorg er voor dat je lid wordt van de juiste server.
  4. In de servers vind je een aantal categorieën en kanalen. Zo is er bijvoorbeeld een algemeen welkom kanaal waar je start, en voor ieder spel wat je kan spelen een categorie. Om het makkelijk te maken, hebben we voor ieder spel een uitleg kanaal gemaakt. Klik twee keer op het uitleg kanaal voor meer informatie van het spel.
  5. Als je samen wilt spelen of wilt chatten, dan moet je naar het kanaal gaan wat daar voor gemaakt is. De namen van de kanalen geven aan voor wat het is.
  6. Als je er even niet uit komt, spreek dan een leiding of beheerder aan. Die kan je herkennen aan hun rode of gele naam, aan de rechterkant van het scherm. Per spel is er altijd een leiding aanwezig om jullie te helpen. Voor algemene vragen mag je ook een leiding of beheerder direct aanspreken. Ze zullen heel de dag klaar staan voor vragen. Gewoon twee keer klikken om een gesprek te starten!

Klik hieronder op een van de logo's om lid te worden van de juiste Discord server voor JOTARI.

Lukt het niet? Nog vragen?

Voor de JOTARI zal Raksha klaar staan om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Omdat dit voor ons ook de eerste keer is, kan het zijn dat dingen nog niet helemaal goed gaan. Zie je nu nog geen spellen!? Dat klopt: die zie je pas tijdens JOTARI op 17 oktober.

Je kan Raksha een mailtje sturen door hier te klikken.