Leertuin

Scouting Boxtel heeft een eigen leertuin. Het doel van deze tuin is dat scouts intensiever aan de slag gaan met de natuur, in de breedste zin van het woord. De tuin is bedoelt als een startpunt voor verschillende programma's die in meer of mindere mate iets met de natuur te maken hebben. Kinderen gaan op ontdekking en leren iets over de natuur in hun omgeving door hier actief mee bezig te zijn. In de tuin vindt je informatieborden waar een van de bewoners van de tuin uitlegt wat er gebeurt en hoe de bewoner leeft.

De tuin en bijbehorende activiteiten worden ondersteund door een ontdekkist, welke je in het  magazijn achter de keuken kunt vinden. Hier vindt je wat basismaterialen en -informatie die je op weg kan helpen. Deze kan je meenemen tijdens programma's, zorg er wel voor dat de kist na afloop weer netjes en schoon teruggezet wordt op z'n plek. Per speltak hebben jullie een handboek gekregen. Dit is een boek, welke wij speciaal voor de leertuin hebben gemaakt. Ze bevatten ontzettend veel (achtergrond)informatie en ideeën voor activiteiten. De informatie op de informatieborden in de tuin komt hierin terug en wordt waar nodig wat verder uitgelegd. Check de laatste hoofdstukken voor tientallen activiteiten die je met je scouts kan organiseren. Download hier het handboek of kijk onderaan deze pagina.

De tuin werkt alleen als er netjes mee omgegaan wordt. Bij de ingang staan een aantal voor de hand liggende regels. Houdt alles netjes en zorg dat alles opgeruimd is als je de tuin weer verlaat. De tuin is in principe afgesloten (niet op slot) zodat scouts niet zonder toezicht in de tuin komen. Denk vooral logisch na en dan moet het helemaal goed komen.

Mocht je leuke ideeën, activiteiten of connecties hebben die goed in het handboek zouden passen: laat het ons dan weten. Dan zorgen we dat het digitale handboek regelmatig aangevuld wordt en iedereen hier gebruik van kan maken. Overige suggesties en correcties zijn natuurlijk ook van harte welkom. Stuur een mailtje naar erik@scoutingboxtel.nl of spreek een van ons een keer aan.

Groeten, Eelke, Karlijn, Nienke en Erik

Leertuin - Handboek