Oudervertegenwoordiging

Scouting Boxtel is een vereniging. De eigenschap van een vereniging is dat de ouders van van onze jeugdleden hun stem kunnen laten horen in onze groepsraad. Dit kan als afgevaardigde namens één van de leeftijdsgroepen welke onze vereniging rijk is. De oudervertegenwoordiger kan op deze manier invloed uitoefenen op het beleid en de activiteiten van Scouting Boxtel.

Inmiddels zijn er binnen onze vereniging 6 ouders actief betrokken in de functie van oudervertegenwoordiging. Zij stellen zich graag aan u voor.

Indien gewenst kunt u deze ouders ook altijd bereiken via ouders@scoutingboxtel.nl

Bevers - Kette Kappen

Mijn naam is Kette Kappen en ik woon met mijn man en 3 kinderen in Lennisheuvel. Mijn oudste zoon Sjors zit bij de Romulus welpen en mijn jongste zoon Raf zit bij de bevers.

Ik heb afgelopen november voor de eerste maal als oudervertegenwoordiger een groepsraad bijgewoond.Het was interessant om te ervaren wat er allemaal schuilt achter het afzetten van mijn jongens op zaterdag.

Groetjes, Kette Kappen

Welpen - Marcel van Doremalen

Hallo allemaal, ik ben Marcel van Doremalen en ik zit in de oudervertegenwoordiging van Scouting Boxtel als afgevaardigde van de Welpengroep. Hierdoor heb ik namens de ouders inspraak bij de groepsraad op het beleid en activiteiten van Scouting Boxtel.

Mijn rowan- en pivotijd heb ik met veel plezier bij Scouting Boxtel doorgebracht en onze zoon Teun zit inmiddels al ruim 1 jaar bij de remuswelpen.

Ik weet hoe leuk Scouting is en hoe belangrijk het is om als Scouting Boxtel een goede organisatie te hebben. Daarom vind ik fijn dat ik als afgevaardigde hierin iets kan betekenen. Dus heb je als ouder een vraag of een goed idee dan hoor ik het graag.

Scouts - Mark Mestrom

Mijn naam is Mark Mestrom, 50 jaar en ik ben docent ICT Softwarevakken aan Fontys Hogeschool in Eindhoven.

Ik ben getrouwd met Tonny en ben vader van Tijn (15) en Jur (13) die al vanaf hun 7e bij Scouting in Boxtel rondlopen en momenteel beiden een supertijd beleven bij de rowans en verkenners. Tijn en Jur zijn trouwens de neefjes van Shere Kan (leiding welpen) en de pivo Louis en verkennerleiding Jordy. Ik zit graag op de mountainbike (soms samen met Jur) en ben al bijna 20 jaar duiker (vaak samen met Tijn die ook al zijn duikbrevet heeft). Ik lees graag, vooral fantasy zoals Stephen King, Dan Simmons en Tolkien.

O ja, ik ben zelf ook ooit welp geweest en als relikwie heb ik nog mijn welpenpetje van vroeger.

Scouts - Quirien Eikelboom

Ik ben Quirien Eikelboom, 45 jaar, getrouwd met Saskia en vader van drie zonen. Jasper (15 jaar) en Simen (14 Jaar) zitten bij de rowans en verkenners woensdag. Timo (11 jaar) vindt Scouting ook leuk, maar dat gaat nog niet samen met de voetbal. Ik vind het heerlijk om te wandelen, de natuur in, in de zomervakantie te kamperen en te geocachen met de GPS. Daarnaast speel ik graag piano, ik begeleid ook zanggroep Con Fervore en vind het lekker om af en toe een uurtje hard te lopen. Door de weeks werk ik bij Zorggroep Elde als Assistent Controller. Daar zorg ik ervoor dat er juiste en voldoende managementinfomatie binnen de organisatie beschikbaar is. Ruim acht jaar geleden ging Jasper voor het eerst als welp naar Scouting Boxtel. Wat mij ook deed herinneren aan mijn eigen tijd als welp bij Scouting in Amersfoort. Ik heb veel waardering voor het enthousiasme en de betrokkenheid van de leiding bij Scouting Boxtel. Ik geniet altijd erg van de leuke verhalen waar de jongens  mee thuis komen!

Explorers - Marjolein van Summeren

Graag wil me even voorstellen;

Ik ben Marjolein van Summeren,  42 jaar oud, getrouwd met Evert en moeder van Thijn en Mirthe. Ik ben al ruim aantal jaren betrokken bij Scouting Boxtel als oudervertegenwoordiger.

Bij  Scouting Boxtel tref je een grote club  gezellig en enthousiaste  vrijwilligers die zich, op allerlei manieren, met verve inzet voor de jeugd in alle leeftijden. Ik draag Scouting een warm hart toe en draag graag mijn steentje bij om mee te denken in het beleid en de organisatie van Scouting Boxtel en wat de ouders daar van zouden vinden.

Vroeger ben ik zelf, van kabouter tot sherpa, lid geweest van Scouting in Boxtel en heb hier een altijd een superleuke tijd gehad. Mijn zoon (Balou) is inmiddels leiding bij de welpen en dochter Mirthe zit  bij de sherpa’s en is leiding bij de scout-angels. In de tijd dat zij beiden een groene bloes droegen heb ik gereageerd op de oproep voor oudervertegenwoordigers en ben eigenlijk vervolgens steeds meeverhuisd naar beige en vervolgens nu oudervertegenwoordiger voor de rode bloezen.  Ik vind het leuk om een  klein radertje in dit grotere geheel te kunnen zijn  en hoop dat er meer ouders enthousiast worden om zich hier voor in te zetten.

Scouts met een beperking - Jan Willem Westerbeek

Beste lezers. Ik wil mijzelf graag even voorstellen. Ik ben Jan Willem Westerbeek en ben de vader van Gilles. Gilles zit, sinds wij in 2014 in Boxtel zijn komen wonen, bij de speltak scout-angels van Scouting Boxtel waar hij altijd met veel plezier naar toe gaat. Ik ben 55 en ben momenteel werkzaam  in Den Haag. Naast m'n werk probeer ik wat te sporten, met name op de fiets, en te lezen. Koken is eveneens een van m'n favoriete bezigheden.

Ik heb zelf nooit bij een Scoutingvereniging gezeten maar vind het belangrijk dat Boxtel mogelijkheden zoals een Scouting biedt. Scouting Boxtel draait volledig op vrijwilligers; zij steken veel tijd en energie in deze organisatie en alle activiteiten die zij ontplooit. Die activiteiten vragen veel en regelmatig overleg en daaraan neemt onder andere een oudervertegenwoordiging deel. Ik vind het van belang dat we daar onze medewerking aan verlenen en vandaar dat ik me heb opgegeven voor deze functie. Het is mooi om te zien en beleven met hoeveel enthousiasme en plezier de vrijwilligers deze organisatie in stand houden en onze kinderen zoveel plezier geven.