Trollen Online

Trollen raar met je haar
Trollen Online

Uitleg Trollen Online

De komende weken staan bij de Trollen in het teken van een groot spel, namelijk Trollen Online! Tijdens dit spel zijn er verschillende opdrachten, die je zelf thuis kan uitvoeren. Wij zullen als leiding alle ingestuurde opdrachten beoordelen en daar punten voor geven. Voor iedereen die de komende weken fanatiek meedoet en een minimaal aantal punten behaald met Trollen Online - en natuurlijk leuke en grappige filmpjes instuurt - hebben we een speciaal insigne die jullie kunnen verdienen!

Iedere week zullen wij nieuwe opdrachten online zetten, en dit met jullie delen. Alle informatie van het spel vind je op deze pagina. Daar kan je ook een tussenstand zien van alle trollen, zodat je kan zien hoe fanatiek iedereen bezig is met het spel. Je mag het spel spelen wanneer je wil; dus niet per se op zaterdagmiddag!

We wensen jullie allemaal veel succes en uiteraard ook veel plezier met Trollen Online!

Regels

 • Je levert een foto en/of video in per opdracht. Bij de opdracht staat omschreven wat je in mag leveren. Als er staat dat je een filmpje in moet leveren, dan is een foto dus ongeldig.
 • Bij iedere foto of video is het de bedoeling dat je met je complete scouting uniform er op staat. Dat betekent dus je scoutingblouse én je das.
 • Het doel van het spel is om zo veel mogelijk punten te behalen. Iedereen die mee doet met het spel verdient het insigne. 
 • De leiding is de jury en heeft zoals altijd ook dit keer gelijk.
 • Het inleveren van de foto’s en video’s mag door ze te sturen naar trollen@scoutingboxtel.nl en vermeld daarbij duidelijk het nummer van de opdracht en/of de omschrijving van de opdracht. De foto’s en video’s mogen ook via WhatsApp naar Demi 1 worden gestuurd.
 • Per ingestuurde foto geven wij 1 punt als de opdracht goed is. Je kunt bonuspunten verdienen voor originaliteit. Bij het inleveren zullen we laten weten of de opdracht goed is. Uiteraard is het mogelijk om een nieuwe foto of video in te sturen als de opdracht niet goed was.
 • De opdrachten hoeven niet per se binnen een week te worden ingeleverd. Je mag er dus langer over doen. Speel het spel wanneer je zelf wilt; het hoeft dus niet per se op zaterdagmiddag gespeeld te worden.
 • Het spel loopt af zodra er weer fysieke opkomsten worden georganiseerd. Deze datum zal tegen die tijd gecommuniceerd worden.
De opdrachten
 1. Kleur deze kleurplaat in en hang voor het raam, zodat iedereen ziet dat jij niet stil zit. 
 2. Doe de neckieflip zoals te zien is op dit filmpje
 3. Op 6 april zijn er 3 leidings jarig (Luuk, Demi 1 en Demi 2). Zing “lang zal ze leven” voor ze, zodat ze minder alleen zijn op hun verjaardag (filmpje). Let op: deze opdracht mag alleen op 6 april opgestuurd worden!
 4. Koekje eten zonder handen: Leg een koekje op je voorhoofd en breng dit koekje naar je mond zonder het verder aan te raken (filmpje).
 5. Maak een zo hoog mogelijk kaartenhuis.
 6. Houd een bal 5x achter elkaar hoog (filmpje).
 7. Doe de slagroom-challenge. Slagroom hoeft niet perse in je mond te eindigen (hiervoor krijg je wel bonuspunten), op je hoofd is voldoende (filmpje). Kijk dit filmpje voor een voorbeeld. 
 8. Schilder een paasei, opdracht uiterlijk 13 april inleveren. 
 9. Pimp je toilet! Maak gebruik van je gehamsterd toiletpapier zoals op deze afbeelding:
 10. Maak een foto van hoe jij thuis kampeert.
 11. Doe de scouting tetris challenge met je kampbagage zoals op onderstaande foto. 
 12. Doe mee met de actie vanuit Scouting Boxtel om ons steentje bij te dragen aan de dodenherdenking (zie mail).
 13. Maakt een rups zoals in dit filmpje: https://pin.it/5omp08z. Lever een filmpje in van het resultaat.
 14. Doe mee aan de kaartenactie van Scouting Boxtel:
  Jullie zijn momenteel met je gezin thuis, je kan samen spelletjes doen, met elkaar kletsen en elkaar samen gezelschap houden.Helaas gaat dit niet op voor veel opa’s en oma’s momenteel. Het is heel erg vervelend voor de ouderen welke geen familie of vrienden op bezoek mogen ontvangen. Ook samen met elkaar koffie drinken of samen activiteiten doen kan op dit moment niet.Om “onze” opa’s en oma’s een hart onder de riem te steken gaat Scouting Boxtel kaarten maken en bezorgen. Hiervoor hebben we jouw hulp nodig! Daarom willen wij je vragen om een kaart te maken/ schrijven om te laten weten dat je aan ze denkt of ze gewoon wilt verblijden met een leuke kaart of groet.Met de trollen zullen wij de locaties Simeonshof en La Salle verblijden met leuke kaartjes. 

  Deze kaartjes mag je tot uiterlijk 26 april inleveren bij Senne (Fellenoord 10). Dan zorgen wij dat ze bezorgd worden.

  Stuur Demi 1 dus eerst even een foto van jou en je kaartjes!

 1. Zing in je oranje outfit het wilhelmus! Alleen in te leveren op 27 april.
 2. Teken een 3D hand, zoals uitgelegd op deze website. 
 3. Een scoutinggroep uit Voorburg wil met hulp van zo veel mogelijk scouts de wereldrecordpoging ‘object doorgeven per video’ verbreken. Helpen jullie mee? Maak dan vóór 10 mei een filmpje waarbij je aan de linkerkant van het beeldscherm je das toegeworpen krijgt, gooi vervolgens de das aan de rechterkant van het beeldscherm weg. Stuur dit filmpje naar Erik, via filmpjes@scoutingboxtel.nl en stuur het ook naar ons door om voor deze opdracht punten te verdienen.
  Trek je wel even je uniform aan? Filmpje.
 4. Knoop een apenvuistje, leuk voor aan je blouse! Het is best een lastig werkje, dus je mag dit uiteraard ook doen met hulp van bijvoorbeeld één van je ouders. Dit is het gemakkelijkst te maken met wat dikker en stevig touw. Zie in het filmpje de instructie, je kunt de uiteinden op het laatst ook gewoon aan elkaar knopen. Klik hier voor het filmpje.  
 5. Maak een filmpje van hallway swimming van minimaal 10 sec, zoals in dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=hi8jx7KWCCU
 6. Maak een vlog van hoe je je moeder gaat verrassen met een ontbijt op bed in uniform! (max. 5 punten te verdienen)
 7. Versier een (eventueel zelfgebakken) cupcake!
 8. Rooster een marshmallow boven een waxinelichtje.
Tussenstand
Naam deelnemer Aantal punten
Amber 16
Demi 1 3
Demi 2 0
Emma 0
Floor 0
Guusje 0
Hilde 1
Ivvy 7
Ize 12
Lianne 6
Luuk 1
Madelief 1
Maxime 1
Mirte 12,5
Nienke 7
Noortje 7
Paulina 0
Renske 2 9
Renske 3 4
Roos 1
Senne 5
Sophia 2
Soraya 17
Vera 5