Welpen Woensdag Online

Welpen Woensdag Online

Uitleg Welpen Woensdag Online

De komende weken staan bij de Welpen Woensdag in het teken van een groot spel, namelijk Welpen Woensdag Online! Tijdens dit spel zijn er verschillende opdrachten, die je zelf thuis kan uitvoeren. Wij zullen als leiding alle ingestuurde opdrachten beoordelen en daar punten voor geven. Voor iedereen die de komende weken fanatiek meedoet met Welpen Woensdag Online - en natuurlijk leuke en grappige filmpjes instuurt - hebben we een speciale insigne die jullie kunnen verdienen!

Iedere week zullen wij zo’n 10 nieuwe opdrachten online zetten, en dit met jullie delen. Alle informatie van het spel vind je op de website van Scouting Boxtel. Daar kan je ook een tussenstand zien van alle welpen, zodat je kan zien hoe fanatiek iedereen bezig is met het spel. Natuurlijk zullen we ook zorgen voor samenvattingen van de opdrachten en houden we jullie als leiding op de hoogte van het spel. Je mag het spel spelen wanneer je wil; dus niet per se op woensdagavond!

We wensen jullie allemaal veel succes en uiteraard ook veel plezier met Welpen Woensdag Online!

Regels

 • Je levert een foto en/of video in per opdracht. Bij de opdracht staat omschreven wat je in mag leveren. Als er staat dat je een filmpje in moet leveren, dan is een foto dus ongeldig.
 • Bij iedere foto of video is het de bedoeling dat je met je complete scouting uniform er op staat. Dat betekent dus je scoutingblouse én je sjaal.
 • Er is geen winnaar of verliezer bij dit spel; iedereen die fanatiek meedoet verdient het insigne.
 • De leiding is de jury en heeft zoals altijd ook dit keer altijd gelijk.
 • Het inleveren van de foto’s en video’s mag door ze te sturen naar welpenwoensdag@scoutingboxtel.nl en vermeld daarbij duidelijk het nummer van de opdracht en/of de omschrijving van de opdracht. De foto’s en video’s mogen ook via WhatsApp naar Raksha worden gestuurd.
 • Per ingestuurde foto geven wij 1 tot 5 punten. Bij het inleveren zullen we laten weten hoeveel punten je hebt verdiend. Uiteraard is het mogelijk om een nieuwe foto of video in te sturen als je meer punten wil verdienen.
 • De opdrachten hoeven niet per se binnen een week te worden ingeleverd. Je mag er dus langer over doen. Speel het spel wanneer je zelf wilt; het hoeft dus niet per se op woensdagavond gespeeld te worden.

Introductievideo

De opdrachten
 1. Zoek een recept op voor het zelf maken van pindakaas en maak je eigen potje pindakaas! Laat je creatie of hoe je dit gedaan hebt, zien in een foto of video.
 2. Knip zo veel mogelijk dingen die met scouting te maken hebben uit oude tijdschriften en kranten, en maak er een collage van. Presenteer je collage (met uitleg) in een filmpje. 
 3. Raksha opdracht: Raksha gaat vaak naar harde metal concerten toe. Daar wordt geheadbangd, circle pits gedaan, wall of death. Film hoe Raksha is als hij naar een concert gaat. 
 4. Chikai opdracht: Chikai is een held met dieren, zo heeft ze zelf 2 cavia’s en is iedere week bij de kinderboerderij of bij de geitenwei te vinden. Laat in een foto of video zien, dat jij ook een held met dieren bent.
 5. Trek zoveel mogelijk kledingstukken aan, en leg dit vast in een foto of video.
 6. Raar met je haar. Doe iets geks met je kapsel en maak daar een foto of video van. 
 7. Teken minimaal drie leiding van onze groep na en maak er een foto van. 
 8. Maak een foto met zo veel mogelijke groene attributen.
 9. Maak een fotocollage of stop motion video van je knuffel die een dagelijks leven leidt. Denk bijvoorbeeld aan: douchen, ontbijten, tv kijken, slapen, koken. Stuur ons je video op. 
 10. Maak een zo groot mogelijk kaartenhuis en maak hier een foto of video van.
 1. Maak allemaal kleine hapjes van eten. Bijvoorbeeld een stukje brood, een lepel chocopasta of een plakje worst. Vraag of iemand in huis geblinddoekt deze hapjes wil proeven en kan raden wat hij heeft gegeten. Stuur een filmpje op van het proeven van de hapjes.
 2. Maak een kook-vlog. Film jezelf, of laat jezelf filmen, bij het koken van jouw favoriete gerecht.
 3. Sorteer minimaal drie verschillende dingen in je huis op kleur en maak er een foto van. Denk bijvoorbeeld aan bekers, boeken, kleren. Per gesorteerde spullen één foto of video.
 4. Stapel 50 suikerklontjes op elkaar en maak hier een foto of video van.
 5. Hathi opdracht: Hathi is naast leiding ook druk bezig als radio DJ. Om radio DJ te zijn, moet je goed verhaaltjes kunnen vertellen en een mooie radio stem hebben. Laat in een filmpje zien hoe goed jij dit kan.
 6. Lowie opdracht: Lowie is niet alleen een gespierde leiding om mee te stoeien, hij doet ook wel eens echt worstelen. Laat in een video of foto zien dat jij de sterkste bent!
 7. Maak een foto met zo veel mogelijk rode attributen.
 8. Maak je eigen muziekinstrument, en bespeel deze. Film het terwijl je op je eigen instrument een liedje speelt.
 9. Blaas een kaars uit met je neus en film dit.
 10. Breng een ode aan een gezinslid en film dit.
Opdrachten deel 2
 1. Met het corona virus is hygiëne heel belangrijk! Hoe schoon is jouw keuken eigenlijk? Ga achterin kastjes kijken of je oude dingen kunt vinden. Bekijk de houdbaarheidsdatum, wat is het oudste wat je kunt vinden? Laat dit zien in een foto of video.
 2. Baloe opdracht: Baloe de beer speelt in zijn vrije tijd wel eens Dungeons & Dragons. Bij dit spel leef je in de fantasiewereld. Laat zien wat jij zou zijn in een fantasiewereld. Denk bijvoorbeeld aan ridders, tovenaars, draken, prinsessen.
 3. Jacala opdracht: Jacala heeft natuurlijk altijd hele mooie nagels. Laat in een foto of video zien, hoe jij zulke mooie nagels bij jezelf of iemand anders zou maken.
 4. Hathi opdracht: Naast radio maken, heeft Hathi ook wel eens gevlogd. Maak een vlog met een kleine samenvatting wat je de afgelopen dagen thuis allemaal hebt gedaan nu je thuis moet blijven. Lever de video bij ons in.
 5. Trek 5 gekke bekken en maak van elk een foto. Maak er een collage van.
 6. Bouw een zo hoog mogelijke toren met allerlei spullen en maak er een foto van.
 7. Los een Rubiks kubus op en film dit.
 8. Maak een foto of video waarbij je je grote teen in je mond stopt.
 9. Doe de slagroom-challenge. Slagroom hoeft niet perse in je mond te eindigen. Klik hier voor een voorbeeld.
 10. Doe zo veel mogelijk sokken aan en film dit.
 11. Shere Khan opdracht: Naast leiding bij scouting is Shere Khan ook papa van twee zoons, maar is zelf ook nog een beetje een kind. Laat in een video zien dat de rollen bij jullie thuis zijn omgedraaid: de welp wordt de ouder, en de ouders worden kinderen.
 12. Oe opdracht: Oe heeft laatst bij scouting zijn teen gebroken bij het tillen van een bank, wat een watje. Laat in een foto of video zien hoe jij een gebroken teen zou verzorgen.
 1. Doe de scouting tetris challenge met je kampbagage zoals op onderstaande foto.
 2. Een scoutinggroep uit Voorburg wil met hulp van zo veel mogelijk scouts de wereldrecordpoging ‘object doorgeven per video’ verbreken. Helpen jullie mee? Maak dan vóór 10 mei een filmpje waarbij je aan de linkerkant van het beeldscherm je das toegeworpen krijgt, gooi vervolgens de das aan de rechterkant van het beeldscherm weg. Stuur dit filmpje naar Erik, via filmpjes@scoutingboxtel.nl en stuur het ook naar ons door om voor deze opdracht punten te verdienen.Trek je wel even je uniform aan? Bekijk hier een voorbeeldfilmpje.
 3. Kleur deze kleurplaat in en hang voor het raam, zodat iedereen ziet dat jij niet stil zit. Maak een foto van de ingekleurde poster voor je raam.
 4. Koekje eten zonder handen: Leg een koekje op je voorhoofd en breng dit koekje naar je mond zonder het verder aan te raken (filmpje). 1 koekje is genoeg. Stuur ons het filmpje!
 5. Pimp je toilet! Maak gebruik van je gehamsterd toiletpapier zoals op deze afbeelding:
 6. Teken een 3D hand, zoals uitgelegd op deze website.
 7. Maak zoveel mogelijk rietjes aan elkaar en drink uit een glas met water.
 8. Maak met alle materialen die je in huis hebt een eigen scouting kijkdoos en maak hier een super gave foto van.
Tussenstand
Naam deelnemer Aantal punten
Beau 0
Dain 10
Kasper 5
Max 60
Pepijn 0
Rens 0
Samuel 10
Sem 0
Stefano 20
Stijn 70
Thomas H 0
Thomas V 25
Tim 0
Valentino 25
Vince 0
Wil 0